Ontdek Avonturen

 

Benifallet:

Op 8 km afstand van Rasquera, bevindt zich Benifallet. Een klein dorp aan de rand van de Ebro. Hier kunt u niet alleen lekker eten in huiselijke sfeer, maar ook een fiets huren om de Via Verde  over te rijden of een kano om over de Ebro te varen of de grotten van Meravelles te bezoeken en wellicht daarna nog de Poblat Iberic met uitzicht over de Ebro bezoeken?
Dels Port

In de omgeving van Tortosa, ligt het Dels Port gebergte. De hoogste berg, de Mont Caró, wijst met maar liefst 1492 m de hemel in. In dit gebied zijn veel wandelingen te maken en veel grotten te bezoeken. Men kan de berg tot aan de hoogste top bezoeken. Vele vogels en wilde dieren huizen in de uitgestrekte bossen. In dit Dels Port gedeelte kan men ook canyoning, rockclimbing, spelonken bezoeken en op avontuur met quads.


Ontdek Fiësta's


Castells

De kunst om menselijke torens te bouwen. Het motto  van de bouwers is "Força, equilibri, valor i seny" (kracht, evenwicht, moed en beredeneren). Met uiterste precisie staan de mannen en vrouwen boven op elkaar om een bijzondere opstelling van de toren te maken. Een spektakel om naar te kijken en de emoties gieren je om de oren. De beloning is dat de jongste telg, meestal rond de 4 jaar, de toren helemaal over klimt, haar of zijn hand omhoog doet en vervolgens langs de ruggen van de staanders weer naar beneden glijdt Een groot applaus en gejoel is het gevolg. De moed van alle bouwers is beloond.Correfoc

Houdt u van tradities? Dan is dit het feest bij uitstek.

Nergens ervaart u zulk een folkore. Tijdens het correfoc zult u door de rondrennende ‘duivels met stokken’ achterna gezeten kunnen worden, of stel U veilig tussen het publiek. Grote beesten met vlammende koppen en bekken, rennen door de straten. Dit alles onder begeleiding van een muziek met middeleeuwse instrumenten.

Ontdek Geschiedenis


Scala Dei

Oftwel ‚de trap naar God’. Een prachtig gelegen klooster, dat over de laatste jaar honderden, diverse keren is afgebrand en weder opgebouwd. In het bezoekerscentrum krijgt u volop informatie over de geschiedenis. Een gedeelte van het klooster is weer opgebouwd om de bezoeker inzicht te geven in het toenmalige leven binnen het klooster.
Fontcalda

Bereikbaar via een kronkelige weg, dwars door de bergen, met mooie vergezichten over het gebied, komt u beneden bij het klooster van FontCalda. Een kerkje om te bezoeken, een cafeteria voor versnaperingen en een picknickplaats met diverse bbq’s. De rivier loopt onderlangs en kan bezwommen worden. Hier is ook de warmwater bron van FontCalda. Een bad met maar liefst 28 graden water, dat net door de bergen is gesijpelt.


Ontdek Natuur


Delta

Een vreemde combinatie, maar wel realiteit: aan de kust van Catalonië, bevinden zich rijstvelden. Het Deltagebied, waar de Ebro in de zee uitmondt, bestaat uit rijstvelden. Veel vogels pikken hiervan een graantje mee en daarom is het gebied voor vogelaars extra interessant. De seizoenen laten een omgeving zien van allemaal droge velden, van volgelopen velden, van groene halmen vol met rijst. Ieder bezoek levert andere en mooie foto’s op. Ook hier is een bezoekerscentrum. Uitstekend gebied om te gaan fietsen.Siurana

In het wijngebied ‘Priorat’, ligt het stuwmeer Siurana. Kleine waterstroompjes maken dit tot een groot meer. Men kan er omheen lopen, maar ook in gedeeltes zwemmen of kano varen. Boven het meer hangt een grote rots, met daarop het dorp Siurana. Pittoresk liggen de enkele huisjes bij het kerkje. Een bezoekje waard.


Priorat

Het wijngebied Priorat heeft niet alleen vele wijnkelders en wijnvelden, maar biedt ook een mooi kijkje in het vroegere mijngebied. De bergen van Montserrat zijn zeker ook een bezoek waard. Rondlopen in gebieden waarvan je weet dat er maar weinig voor je zijn geweest, is een aparte beleving.